MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Elhatározás napja: vége a kifogásoknak

2009. május 20., szerda

Hírességek segítségével próbálja rávenni egy egészségesebb életvitelre az embereket a Médiaunió május 21-én, az Elhatározás Napján. Ezt megelőzően azonban még meg kell szabadulni a kifogásoktól: május 20-án több mint hatezer „de” kerül a tűzre.

hirdetés

Újabb szakaszához érkezett a Médiaunió idei óriáskampánya, a Nincs De!, melynek középpontjában az egészségmegőrzés és a megelőzés népszerűsítése áll. A kampány első szakaszának célja a figyelemfelkeltés volt: „Vedd már észre, hogy egész életedben csak kifogásokat keresel” - üzenték országszerte a hirdetések. Az egészségkampány valódi tudatformálást szeretne elérni. Azt, hogy az emberek ismerjék fel az egyéni felelősségüket az egészségük alakulásában. A káros szokásoktól való megszabadulás jegyében a kampány szervezői május 20-án a rákospalotai szemétégetőnél elégetik az öt hónap alatt az interneten összegyűjtött több mint 6000 kifogást.

Ezután május 21-én, az Elhatározás Napjával új, aktív időszak kezdődik. Ezen a napon bárki megteheti első elhatározását, amelyet reményei szerint be is tart a jövőben. Ez az első lépés az egészséges életmód felé, mely hosszú távon megtérülő befektetés, hiszen nőhet a várható élettartam, csökkenhet a szívbetegek és az alkoholfüggők száma. A kampány során pozitív üzenetekkel igyekeznek segíteni mindazoknak, akik javítani szeretnének életvitelükön. Nyáron az utcán, köztereken és fesztiválokon hangsúlyozzák majd az egészséges táplálkozás és a mozgás fontosságát. Jelzésértékű vállalásával több híresség is az akció mellé állt: Sebestyén Balázs műsorvezető például megfogadja, hogy többet fog sportolni, Badár Sándor színész pedig nem ül autóba.

A kampány harmadik részében, ősszel a megerősítésre fektetik majd a hangsúlyt, arra, hogy a vállalásokat folytatni kell, nem feladni. A Médiaunió a kampány lezárásakor kiosztja az Egészség-díjat is. Erre bárki pályázhat, aki úgy gondolja, hogy tett valamit saját, vagy mások egészségének érdekében.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés