MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Kétezer tonna élelmiszer rászorulóknak

2009. május 19., kedd

Megkezdte idei országos segélyprogramját a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, melynek keretében mintegy háromszázezer rászoruló között osztanak ki kétezer tonna tartós élelmiszert.

hirdetés

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet május 18-án indította útjára idei országos segélyprogramját, mely során tartósélelmiszer-csomagokat juttatnak el hátrányos helyzetű gyermekek családjaihoz, kisnyugdíjasokhoz és létminimum alatt élőkhöz. Az egyenként 12 kilogrammos csomagok 6 kg lisztet, 2,5 kg spagetti tésztát,1,5 kg cukrot, 1 kg kekszet és 1 liter tejet tartalmaznak.

A napokban megkezdik az osztást Borsod-Abaúj-Zemplénben, Szabolcs-Szatmár-Beregben, Békésben, Hajdú-Biharban és Tolnában is, az adomány átadásához segítséget nyújtanak a helyi önkormányzatok. Az élelmiszerosztást a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közreműködésével, az Európai Unió élelmiszersegély-programjának keretében hajtják végre. Ez a harmadik év, amikor a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet is részt vesz az akcióban, és az elmúlt évekhez képest idén mintegy háromszoros mennyiségű segélyt osztanak szét.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés