MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Az erdőket óvja a lemondott számlaértesítő

2009. május 18., hétfő

Közös akciót indított a WWF és az OTP az erdők megóvásáért. A bank május 1. és június 15. között minden egyes számlaértesítő levél lemondása után a megtakarított összeg egy részét jótékony célra ajánlja fel. A zöld bankszámlakivonatok által megtakarított összegből a WWF Magyarország Erdővédelmi Programját támogatják.

hirdetés

A WWF világszerte támogatja a hosszú távon fenntartható, természetes folyamatokra alapozott erdőgazdálkodás bevezetését, amely biztosítja az erdőben élő állat- és növényfajok számára a megfelelő életkörülmények fennmaradását. A Föld eredeti erdőborításának napjainkra körülbelül a fele elveszett, így egyre égetőbb kérdéssé válik, hogy mennyi fát vágnak ki a felesleges papírhasználat miatt.

Az OTP Bank és a WWF Magyarország közös akcióval hívja fel a lakosság figyelmét a fák és az erdők védelmének fontosságára. Az együttműködés célja, hogy a papírra nyomtatott és postai úton kiküldött bankszámlakivonat helyett az ügyfelek elektronikus úton kérjék számlakivonatukat. Ezzel - a természet megóvása mellett - minden egyes számlaértesítő lemondásával 40 forinttal járulhatnak hozzá a WWF Erdővédelmi Programjának finanszírozásához.

Ahhoz, hogy a bank ügyfelei havonta újonnan készült papíron kapják meg a számlaegyenlegüket, évi körülbelül 408 tonna fára, vagyis mintegy 2100 fatörzsre van szükség  - mondta Csáki Roland, a WWF Magyarország kommunikációs igazgatója. „Különösen fontos, hogy a természet érdekében a modern technika vívmányait is felhasználjuk, amivel nemcsak a költségeket csökkentjük, de a természet értékeit is megóvjuk” – tette hozzá.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés