MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Magyar alapítványé a 15 ezer eurós SozialMarie Díj

2009. május 07., csütörtök

Idén először egy magyar alapítvány kapta meg a 15 ezer euróval járó SozialMarie Díjat. Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) az iskolai szegregáció ellen küzdő tevékenységével érdemelte ki az első helyet.

hirdetés

Az Unruhe (Nyugtalanság) Magánalapítvány 2005 óta díjazza azokat a civil projekteket, melyek a társadalmi problémákat új, innovatív szemlélettel közelítik meg. Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) a csörögi roma gyerekek integrált iskolai elhelyezéséért folytatott sikeres fellépéséért nyerte el a kreatív szociális programok elismerésére létrehozott, 15 ezer euró pénzjutalommal járó díjat.

A zsűri indoklásában azt hangsúlyozta, hogy a CFCF a jogi lehetőségek kihasználásán túl az érintettek bevonásával érte el az eredményeket, melynek következtében egyaránt hatással volt a helyi roma közösség érdekérvényesítő képességének fejlődésére, valamint az oktatási és politikai döntéshozók jogszerű eljárására. A CFCF közel 100 jelentkező közül lett az első. A korábbi években magyar díjazott volt a Belvárosi Tanoda Alapítvány, a TASZ, az Ec-Pec Alapítvány pedig tavaly a 3. díjat hozta el.

Idén a második díjat Kapfenberger, egy stájerországi önkormányzat nyerte el az "új szegénység" ellen meghirdetett szociális programjával. A harmadik díj egy grazi alapítványé a "Rainbows" Szövetségé lett, akiknek országos programja családtagjuk vagy iskolatársuk elveszítését segít feldolgozni gyerekeknek és tizenéveseknek.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés