MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Kevés értelmi fogyatékos dolgozhat hazánkban

2009. április 30., csütörtök

Hazánkban az aktív korú fogyatékos emberek kilenc százaléka dolgozik, ami messze elmarad az uniós országok átlagától. A nyílt munkaerőpiacon egyelőre nem sok az esélyük, a cégek foglalkoztatásuk helyett inkább befizetik a rehabilitációs hozzájárulást. A „LantegiBatuak” módszer lehetővé teszi az értelmi fogyatékos és autista munkavállalók munkavégzéshez kapcsolódó képességeinek felmérését és a megfelelő munkakör megtalálást.

hirdetés

A Kézenfogva Alapítvány számításai szerint ma 50–65 ezer súlyos és középsúlyos értelmi fogyatékos ember él Magyarországon, és évente mintegy ezer értelmi fogyatékos gyermek születik. A családok legégetőbb problémája a szegénység: négy családból három a létminimum alatti jövedelemből él. A családok többsége öt-tíz év alatt elszegényedik. Ennek okai többrétűek, egyrészt az egyik szülőnek fel kell adnia a munkáját, a napközbeni ellátásra csak szórványosan van lehetőség, másrészt a speciális ellátás költségei magasak, az anyagi támogatás alacsony szintű és sokan nem férnek hozzá. Eközben társadalmilag is elszigetelődnek.

Hazánkban az aktív korú értelmi fogyatékos emberek 9 százaléka dolgozik, ami messze elmarad az uniós országok átlagától (Írországban például százból negyvenen el tudnak helyezkedni). Foglalkoztatásukat nehezíti a szakképzettség hiánya, a munkalehetőség hiánya, korlátozott cselekvőképességük (ami egy szerződés aláírását is megnehezítheti), az elérhető alacsony jövedelem, valamint a sérültekről kialakult általános vélekedés. A mintegy 6000 munkavállalónak csak egy töredéke (6-800 fő) tud elhelyezkedni a nyílt munkaerőpiacon, a többség szociális foglalkoztatókban vagy intézeti keretek között dolgozik.

Ezeknek az úgynevezett védett foglalkoztatóknak a száma mintegy 250-re tehető, és kifejezetten a sérültek foglalkoztatására jöttek létre. Gondot okoz ugyanakkor, hogy gyakran gazdaságtalan tevékenységet végeznek (például borítékragasztás, golyóstoll összeszerelés), amivel nem lehet komoly árbevételt elérni. Problémát okoz az is, hogy ezek nem készítik fel a fogyatékossággal élőket a nyílt munkaerő-piaci munkavállalásra.

Kvótarendszer és támogatás

Az állam kvótarendszer és állami támogatások révén igyekszik elősegíteni a fogyatékos emberek munkába állását. A pénzügyi támogatás-centrikus rendszer azonban a szakemberek szerint nem jó. Európai tapasztalat szerint a munkaköröket kellene úgy kialakítani, hogy azt képesek legyenek elvégezni az értelmi fogyatékos személyek is. Január 1-től hazánkban a korábbi 100 helyett maximum 75 százalékig lehet támogatni a fogyatékos emberek foglalkoztatását a versenyszférában (vagyis a teljes bérköltés 25 százalékát már ki kell termelni).

Hazánkban - több európai országhoz hasonlóan - jogszabály írja elő, hogy cégmérettől függően milyen arányban kell megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztatni. Ha nem, kvázi bírságot (rehabilitációs hozzájárulást) fizet - évi 100-150 ezer forintos nagyságrendben -, ám ennek mértéke nem eléggé ösztönző a munkáltatók számára. Az összeg jelentősebb növelésére irányuló kezdeményezések eddig kudarcot vallottak. A legtöbb értelmi fogyatékos a minimálbért keresi meg, sok a részfoglalkoztatott.

A megoldás az lenne, ha minél több munkáltató vállalkozna arra, hogy 2-3 értelmi fogyatékos személyt alkalmaz. A munkáltatónak megérné, mert a 75 százalékos bérköltség-támogatás is elég ösztönző erő, emellett a szakképzettségi szint növekedésével egyre nehezebb egyes munkakörökre embert találni, valamint az értelmi fogyatékos emberek kötődése és hűsége magasabb.

„Mi is tudunk dolgozni”

Az értelmi sérült emberek foglalkoztatásának kulcskérdése az, hogy megtalálják a képességüknek megfelelő munkakört. Ezt az igényt felismerve a Kézenfogva Alapítvány és partnerei kidolgozták az Aktív Műhely Foglalkoztatási Modellt. Ennek eredménye az értelmi fogyatékos és autista emberek foglalkoztatásának rendszerszemléletű fejlesztése munkaerőpiaci diszkriminációjuk csökkentése érdekében.

Átvették a spanyol „LantegiBatuak” munkaképesség felmérő eszközt is. Ez egy olyan újszerű eljárás, amely az értelmi fogyatékos és autista munkavállalók munkavégzéshez kapcsolódó képességeinek felmérését, a fejlesztendő területek azonosítását és a megfelelő munkakör megtalálást teszi lehetővé. A módszer lényege, hogy egy ötfokú skálán értékeli az egyes személyi részképességeket és a munkakörök ugyanezen dimenziók mentén felosztott elvárásait. A két oldal egymásra illesztésével kiderül, mely területeken térnek el a képességek az elvárásoktól, mely részképességeket kell fejleszteni, illetve milyen munkakör javasolható.

A fogyatékos emberek foglalkoztatásának támogatása érdekében létrejött a www.dolgoz6OK.hu honlap, amely egy online tudásbázis. Tartalmazza az értelmi fogyatékos emberek által elvégezhető munkákat, különös tekintettel a környezettudatos tevékenységekre. Az ehhez szükséges ismeretekről, személyi és tárgyi feltételekről, módszertani javaslatokról és útmutatókról is tájékoztatnak az oldalon . A portálon lehet megrendelni és megvásárolni azokat a termékeket, melyeket az Aktív Műhely partnerség szervezetei által foglalkoztatott értelmi fogyatékos és autista fiatalok készítettek. A honlapon ezeken kívül ötletek is találhatóak a terápiás foglalkoztatáshoz és munkahely keresési lehetőségekhez.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés