MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Nagykövetek Éjszakája - diplomata feleségek jótékonysági bálja

2009. április 28., kedd

A világot járó karrierdiplomaták és kereskedelmi kiküldöttek házastársai a világ szinte minden országában összetartanak és egyesületet alakítanak. Ezeknek a szervezeteknek az a különlegessége, hogy a tagság 4-5 évente változik, hiszen a házaspár tovább vándorol vagy hazatér saját hazájába. Ennek ellenére megmarad az igyekezet, amelynek lényege a szociálisan rászoruló felnőttek és gyermekek támogatása.

hirdetés

A Diplomatic Spouses Budapest-t (a Diplomata Házastársak Budapesti Egyesülete) - külföldi mintára - az ezredforduló idején alapította az akkor nálunk állomásozó diplomaták házastársainak egy dinamikus kis csoportja. Ma már több mint 50 országot képviselnek a tagok - többnyire nőket, hiszen a diplomaták általában férfiak. Az egyesület célja, hogy a különböző kultúrák közötti barátságot és megértést elősegítse, gazdagítsa tudásukat Magyarországról, valamint hogy humanitárius és jótékonysági ügyeket támogasson.

Ennek megvalósítása érdekében a DSB havonta rendez találkozókat, kulturális kirándulásokat, szociális és pénzgyűjtő akciókat. Különleges alkalmakkor - mint például a karácsony - kirakodóvásárt rendeznek és meglátogatják azokat az intézményeket, amelyekkel kapcsolatban állnak.

A DSB első ízben rendez jótékonysági estet április 28-án a Marriott Hotelben Nagykövetek Éjszakája címmel, amelynek fővédnöke Sólyom Lászlóné, a Magyar Köztársaság elnökének felesége, a DSB tiszteletbeli elnöke. A bál egyike az egyesület legnagyobb vállalkozásainak. Ettől azt remélik, hogy komolyabb pénzösszeg folyik be az általuk támogatott intézmények számára. Ilyen szervezet például A Mi Házunk, a Határtalan Szív Alapítvány Roma Közösségi Háza Esztergomban. Itt oktató és szociális készségeket kialakító programot nyújtanak az Esztergom külvárosában élő, zömében roma lakosságnak. A közösségi házban működik egy óvoda, egy számítógépes és játékszoba, valamint konyha, mosókonyha és egy fürdőszoba, ez utóbbit a DSB adománya tette lehetővé.

A bakonyszűcsi Daganatos Gyermekek Rehabilitációs Lelki otthona számára egyik legutóbbi látogatásukkor  játékokat és sátrakat vittek magukkal. A budapesti Jó Pásztor Anyaotthonba decemberben elhozták az ott élőknek az igazi, finn Mikulást, aki megajándékozta a gyerekeket és meghallgatta műsorukat. A budapesti Speciális Oktató és Fejlesztő Intézményt 1964-ben alapították szellemi fogyatékos gyermekek számára. A DSB leginkább kirándulásokat és rendezvényeket szervezett az itt tanulók számára, a tábori és a konyhai körülmények javítását tűzte ki célul, speciális olimpiai játékok szervezését finanszírozta, valamint játékokat, sportfelszerelést adományozott.

A Fővárosi Önkormányzat Dózsa György úti Idősek otthona számára különleges programot szerveztek: hetente egyszer énektanár látogat el ide, aki énekórát ad. A repertoár főleg magyar népdalokból áll. Évente kétszer énekversenyre is sor kerül hasonló idősotthonok lakói között.

MTI

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés