MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Kihirdették a Zöld Iroda verseny győzteseit

2009. április 27., hétfő

Az irodáikat környezetbarát szempontok szerint fejlesztő, valamint dolgozóik és partnereik környezettudatosságát növelő szervezetek vehették át a 2009-es Zöld Iroda díjakat Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi minisztertől. Gazdára talált a kreativitás és a legjobb munkahelyi környezet különdíja is.

hirdetés

Harmincöt szervezet nevezett be a KÖVET Egyesület által meghirdetett Zöld Iroda versenyre. Két hónapjuk volt arra, hogy irodájukat környezeti szempontok szerint alakítsák át, növeljék a dolgozók környezettudatosságát és példát mutassanak partnereiknek, beszállítóiknak.


„Magyarország lakosságának jelentős része életének egyharmadát irodában tölti, több mint 1,2 millióan dolgoznak nap mint nap számítógéppel. A környezetbarát iroda hosszú távon olcsóbb, és megéri azért is, mert zöld környezetben jobbak a teljesítmények, több kreatív gondolat születik” - mondta Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter a díjak átadásakor. A miniszter elmondása szerint egy kisméretű, irodai tevékenységet ellátó vállalkozás körülbelül fél tonna papírt használ egy évben, ami miatt 3 szál, jól megtermett, húszméteres fa esik áldozatul. Egyetlen darab, éjszakánként feleslegesen bekapcsolva hagyott számítógép pedig éves szinten egy tonna felesleges széndioxidot bocsát ki.

A díjátadóval egy időben nyílt meg a Zöld Iroda kiállítás, ahol a több mint 30 kiállító az irodai működés szinte minden területét bemutatta. Megjelent például a környezetbarát papírt, tisztítószert, bútort forgalmazó cégtől az energiatakarékos irodai készülékek gyártóin keresztül a bioétel futárig számos, zöld megoldásokat kínáló vállalkozás. A kiállítás lebonyolítása és a Zöld Iroda katalógus elkészítése során kibocsátott széndioxidot a szervezők új erdőterületek létrehozásával kompenzálják.

Győztes cégek listája kategóriánként:

A több mint 25 főt foglalkoztató vállalati iroda kategóriában:

Ernst & Young Kft.

Legzöldebb iroda

Zwack Unicum Nyrt.

Legtöbbet zöldült iroda

BAT Hungary

Kreativitás különdíj

Cemex Shared Service Center Llc., Neoris Consulting and Information Technology Services Llc.

Kommunikációs különdíjA kevesebb, mint 25 főt foglalkoztató vállalati iroda kategóriában:

"Csaba-Ire" Klotildliget Kft.

Legtöbbet zöldült iroda

Tonic Budapest Marketingkommunikációs Kft.

Legzöldebb irodaA több mint 50 főt foglalkoztató nonprofit iroda kategóriában:

Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány

Legzöldebb iroda

Országos Foglalkoztatási Közalapítvány

Legtöbbet zöldült iroda

 


A kevesebb, mint 50 főt foglalkoztató nonprofit iroda kategóriában:

Országgyűlési Biztosok Hivatala - Jövő nemzedékek Országgyűlési Biztosi Iroda

Aktivitás különdíj

Városi Kollégium – Mosonmagyaróvár

Legzöldebb iroda

Szegedi Tudományegyetem

József Attila Tanulmányi és Információs Központ Igazgatóság

Legtöbbet zöldült irodaVirágok otthonról, szemtorna

A versenyhez kapcsolódóan az MKB Bankban több olyan környezetbarát intézkedés is megvalósult, melyek javítják a közérzetet és csökkentik az irodai költségeket. Így például otthonról bevitt növényekkel díszítették az irodákat, a dolgozók pedig a helyes ülőhelyzet kialakítását segítő útmutatót, illetve és a nyak és szem pihentetésére alkalmas mozgásformákról tájékoztató leírást kaptak. A fűtő- és klímaberendezéseket úgy állították be, hogy azok a lehető legkisebb környezeti terhelést okozzák. Tervezik a kétoldalas nyomtatás és az újrafelhasználható anyagból készült bélyegzők elterjesztését is.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés