MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Pályázókat várnak az „Év támogatottja” programra

2009. április 15., szerda

A Tesco 2003-ban hirdette meg először az "Év támogatottja" programot Magyarországon, melynek célja hátrányos helyzetű fiatalok megsegítése. Az idei 40 millió forintos keretösszeg elnyerésére április 24-éig lehet pályázni egészséges életmódot támogató programokkal.

hirdetés

2003-ban indult útjára a Tesco Év támogatottja elnevezésű programja Magyarországon. Kezdetben hat város tizenöt intézményének segítettek adományt gyűjteni a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat segítségével. 2004-ben az Aranyág Alapítvány, 2005-ben a Mosoly Alapítvány, 2006-ban a Kézenfogva Alapítvány, 2007-ben a Salva Vita Alapítvány, tavaly pedig az Ability Park nyerte el a Tesco támogatását. 2008-ban a Procter&Gamble is csatlakozott a kezdeményezéshez, így a megpályázható keretösszeg a korábbi 20 millióról 40 millió forintra emelkedett.

Idén olyan programot támogatnak, amely elősegíti, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek, illetve 18 év alatti fiatalok egészséges életmódot folytassanak, és egyben lehetőséget kapjanak a megfelelő fejlődésre. Olyan pályázók jelentkezését várják elsősorban, melyek az egy éves időtartamot lefedő akciótervvel és annak megvalósításhoz szükséges országos kapcsolatrendszerrel rendelkeznek.

A kiemelten közhasznú szervezetek, egyesületek, alapítványok április 24-ig pályázhatnak. A részletes kiírás, valamint az adatlap letölthető a www.pafi.hu weboldalról.

Felére csökkentené kibocsátását a Tesco

Egyre nő a Tesco zöld áruházainak száma, mind az újonnan épült üzletek, mind a régiek átalakításával korszerű környezetbarát, energiatakarékos módszereket valósítanak meg (geotermikus energia, zöldtető, napkövető napkollektor használata, hűtő-fűtő közegek energiájának visszanyerése). A társaság központi irodái a zöld iroda szemléletmód szerint működnek. A Tesco célja, hogy 2020-ra a felére csökkentse épületeinek károsanyag-kibocsátását a 2006-os bázisévhez képest.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés