MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Európai elismerés a fogyatékosügyi kampánynak

2009. április 15., szerda

Marketingkommunikációs díjat kapott a Kormányzati Kommunikációért Felelős Szakállamtitkárság "Együtt a fogyatékos emberekért" kampánya. A reklámfilmek azt tudatosították, hogy a fogyatékos személyeket többnyire társadalmi okok, nem pedig fogyatékosságuk akadályozza a mindennapi életben.

hirdetés

Az Európai Kommunikációs Ügynökségek Szövetség (EACA) nemzetközi versenyén kormányzati kommunikáció kategóriában győzött a kampány. Az először tavaly odaítélt, a társadalmi (marketing-) kommunikáció területére fókuszáló CARE díj célja, hogy megjutalmazza azokat a vállalati, civil, nonprofit és kormányzati kampányokat, amelyek a társadalmi felelősségvállalás (CSR) jegyében kiemelkedőnek és példamutatónak tekinthetők.

A 2009-es nemzetközi megmérettetésre szociális, környezetvédelmi és emberi jogi témájú kampányokkal lehetett jelentkezni. Az alkotásokat az Európai Parlament képviselőiből, médiaszakemberekből, elismert ügynökségi vezetőkből és megbízókból álló tizenkét tagú bizottság bírálta el. A kormányzati kommunikáció kategóriában három francia, egy török és a magyar versenyző jutott a döntőbe.

A győztesek április 16-án vehetik át a díjakat Brüsszelben az Európai Parlamentben, a nyertes alkotásokat pedig a 2009 szeptember végi Euro EFFIE díjátadó gálán mutatják be. A magyar filmek megtekinthetők a kampány hivatalos blogján, a www.egyenloesely.freeblog.hu internetes oldalon. A folyamatosan működő weboldal célja, hogy véleménynyilvánítási lehetőséget nyújtson a fogyatékos és nem fogyatékos személyek, a témában illetékes szakemberek számára.

A Kormányzati Kommunikációért Felelős Szakállamtitkárság tavaly decembere és idén márciusa között zajló "Együtt a fogyatékos emberekért" elnevezésű társadalmi célú kampánya a fogyatékos emberek esélyegyenlőségére hívta fel a figyelmet. A reklámfilmek azt szerették volna tudatosítani, hogy a fogyatékos személyeket többnyire társadalmi okok, nem pedig fogyatékosságuk akadályozza a mindennapi életben. A filmek arra is felhívják a figyelmet, hogy a fogyatékos embereket azonos jogok, és azonos bánásmód illeti meg.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés