MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

40 évvel gondolkodtak előre az innovációs versenyen

2009. április 06., hétfő

Tizenegy ország több mint 600 hallgatója nyújtotta be ötleteit a Henkel Innovation Challenge elnevezésű versenyre. Ki kellett találniuk, hogy milyen lesz az élet 2050-ben és milyen innovatív termékötleteket vezetnének be a jövőben. A döntős magyar csapatok kivétel nélkül olyan újdonságokat dolgoztak ki, melyeket a várható nehézségek (energia- és vízhiány) elhárítására készítettek.

hirdetés

A Henkel Innovation Challenge vetélkedőn idén tizenegy európai ország: Ausztria, Belgium, Franciaország, Hollandia, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia és Törökország vesz részt. Minden országban külön országos döntőt rendeznek. Az egyes országok győztes csapatai áprilisban a brüsszeli nemzetközi döntőn találkoznak egymással. A versenyben a hallgatók elképzelték, hogy kreatív üzletfejlesztési menedzserként hogy dolgoznának ki egy, a 2050. évre vonatkozó koncepciót a kozmetika vagy a mosó- és háztartási tisztítószerek üzletághoz tartozó termékre.

A budapesti döntőn a tíz legjobb magyar csapat vett részt, melyen a Henkel vezetőiből álló zsűrinek mutatták be elképzeléseiket. „Nagyon jó volt látni, hogy a fiatalok munkáikban különösen nagy hangsúlyt helyeztek a fenntarthatóságra. Olyan termékeket, megoldásokat javasoltak, melyek takarékoskodtak az energiával és a vízzel, újrafelhasználhatóak, és az emberi egészség védelme és a környezet kímélete nagy szerepet játszott a kialakításukban” – mondta Deák Ferenc, a vállalat ügyvezető igazgatója, aki részt vett a zsűri munkájában.

A magyar döntőben a Budapesti Műszaki Egyetem Mano elnevezésű csapata győzött, melynek tagjai Schall Dóra, Elekes Kinga és Hajmási Erika. A Mano csapat eredeti ötleteivel és magabiztos bemutatójával győzte meg a zsűrit, így ők képviselhetik Magyarországot a nemzetközi döntőben.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés