MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

870 ezer védőoltás gyűlt össze a pelenkákból

2009. március 30., hétfő

Évente 140 ezer csecsemő és 30 ezer nő hal meg a szüléskor kialakuló tetanuszfertőzés következtében világszerte. Ennek felszámolására indított közös programot az UNICEF és a Pampers. Az „1 csomag = 1 védőoltás“ kampányban 870 ezer adag védőoltás gyűlt össze Magyarországon.

hirdetés

A fejlett országokban élő édesanyák számára természetes, hogy kisbabáik tetanusz elleni védőoltást kapnak. A világ 46 országában ez nem magától értetődő: az UNICEF adatai szerint minden évben 140 ezer csecsemő és 30 ezer nő hal meg a szüléskor kialakuló tetanuszfertőzés következtében. Az UNICEF és az Egészségügyi Világszervezet szerint a betegség 2012-ig felszámolható lenne, mintegy 386 millió adag tetanuszvakcina segítségével.

2006-ban Nagy-Britanniában indított közös kampányt az UNICEF és a Pampers azért, hogy a szülők támogatásával visszaszoríthassák ezt az életveszélyes, de megelőzhető betegséget. Az „1 csomag = 1 védőoltás” kampány mára már világméretűvé nőtt: csatlakozott hozzá az USA és sok közép-kelet európai ország, többek között Csehország, Szlovénia, és Magyarország is. Eddig több mint 150 millió adag tetanusz elleni oltóanyaghoz szükséges pénz gyűlt össze világszerte. A programnak köszönhetően 2006 óta 17 országban sikerült a fiatal nőket és gyermekeiket a halálos fertőzés veszélyétől végleg megszabadítani. A Pampers további 200 millió adag védőoltás összegyűjtését tervezi a 2008-tól 2010-ig tartó időszakban világszinten, melynek segítségével az UNICEF nagy lépést tehet a betegség végleges felszámolása felé.

Magyarországon mácius végén zárul le az a tavaly októberben indult kampány, melynek keretében eddig több mint 870 ezer adag védőoltás gyűlt össze. A kezdeményezéshez az akcióban részt vevő Pampers termékek megvásárlásával bárki csatlakozhat. A program pelenkacsomagonként egy életmentő védőoltást biztosít a legszegényebb országokban élő édesanyáknak és gyermekeiknek. Az akció a többi országhoz hasonlóan hazánkban is folytatódik majd.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés