MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Munkahelyi életmódváltó csapatverseny indul

2009. március 09., hétfő

"Közösen - könnyebben" címmel munkahelyi életmódváltó csapatversenyt indít az Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület és Országos Egészségfejlesztési Intézet. A fél éven át tartó vetélkedőre március 16-ig jelentkezhetnek az érdeklődők. Az előző két program alatt a versenyzők 2072 kilogrammtól szabadultak meg.

hirdetés

Már harmadik éve rendezi meg az Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület (EMEGY) és Országos Egészségfejlesztési Intézet a munkahelyi életmódváltó versenyt. Ehhez idén az Önkormányzati Minisztérium sport szakállamtitkársága is csatlakozott. Életünk egyharmadát a munkahelyünkön töltjük, közel 81 ezer órát; éppen ezért a munkaadónak is érdeke, hogy a dolgozók egészségesek legyenek, keveset hiányozzanak munkahelyükről - véli Kerek Judit EMEGY-főtitkár.

A munkahelyek minimum 5 és maximum 10 fős, mindkét nem képviselőiből álló, egy vagy több csapattal nevezhetnek. A mérlegelés fittségi indexének számítása (a nyitó és végső mérlegelés alkalmával is) - a 2 kilométeres finn gyaloglóteszttel, valamint a testtömegindex mérésével történik.

Az előző két program alatt versenyzők 2072 kilogrammtól szabadultak meg, egy személy átlagosan 2 kilót fogyott. A derékbőségből összesen 4929 centimétert veszítettek a résztvevők, egyénenként 5 centimétert. A versenyzők csípőbősége 4532 centimétert csökkent, átlagosan 5 centimétert. Az idei verseny újdonsága, hogy a résztvevők hetente egyszer ingyenes sportolási lehetőséghez jutnak.

A verseny célja, hogy a munkahelyi csapatok a féléves verseny alatt megtapasztalják: rendszeres testedzéssel, okosan választott kalóriákkal mennyivel jobb közérzetet nyerhetnek. A személyes előnyök mellett a munkahelyek számára is nyereséget jelent a jobban teljesítő csapat, a kevesebb hiányzás, a kedvezőbb légkör és az erősödő munkatársi kapcsolatok.

A verseny április 6. és október 15. között zajlik, az eredményhirdetés október 29-én lesz; a győztes csapat tagjai egy hétvégi utazást nyernek. Jelentkezni a csapatverseny@oefi.antsz.hu e-mail címen lehet március 16-ig.

MTI

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés