MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Legjobb Munkahely: a válság hatását is vizsgálják

2009. március 06., péntek

Eddig több mint 50 hazai munkaadó szervezet jelezte részvételi szándékát a 2009-es Legjobb Munkahely Felmérésben. A dolgozók elkötelezettségét, motiváltságát befolyásoló tényezők mellett idén a válság munkavállalókra gyakorolt hatását is vizsgálja a Hewitt. Május 31-ig várják még a jelentkezőket.

hirdetés

A Hewitt Humán Tanácsadó Kft. idén kilencedik alkalommal szervezi meg a Legjobb Munkahely felmérést a Szociális és Munkaügyi Minisztérium védnöksége mellett. A felmérés Magyarország legátfogóbb dolgozói elégedettség- és elkötelezettség-felmérése: az elmúlt években csaknem 800 vállalat több mint 160 000 munkavállalója és 2000 felsővezetője nyilvánított véleményt munkahelyéről. A térítésmentes felmérésre május 31-ig jelentkezhetnek az 50 főnél nagyobb alkalmazotti létszámmal rendelkező, Magyarországon legalább két éve működő cégek, szervezetek.

A kiszámíthatatlan gazdasági környezetben a munkavállalók egyre bizonytalanabbá válhatnak a jövőjüket illetően. Ilyen helyzetben a dolgozók számára sokkal fontosabbá válik saját sorsuk biztosítása, mint az, hogy mindent megtegyenek vállalatukért. Az egyéni célok előtérbe helyezése, a lazuló kötődés csökkenő elkötelezettséghez vezet. Ebben a helyzetben sokat nyerhet az a vállalat, amely törekszik a dolgozók bizalmának megtartására, hiszen válságos helyzetből nem lehet kilábalni elkötelezett alkalmazottak nélkül. Három 2008-as díjazott (GlaxoSmithKline Pharma, Mars Magyarország Értékesítő Bt., Macher Gépészeti és Elektronikai Kft.) egyetért abban, hogy a válság idején még fontosabb az, hogy az elkötelezettséget ne csupán megtartsák, hanem növeljék is, hiszen a válság hatásainak a kezelése a munkatársakon, a csapatmunkán és a hozzáálláson múlik.

A felmérésbe 2009-ben beemelt válságspecifikus kérdések segítségével - az elkötelezettség és elégedettség megismerésén túl – arról is képet kaphatnak a résztvevő vállalatok, hogy saját munkavállalóik hogyan élik meg a jelen gazdasági helyzetet és annak hatását a szervezetre, illetve miként ítélik meg a vállalat válaszait a válságra.

További változás az előző évekhez képest, hogy 2009-től a korábbi 2 helyett 3 kategóriát különböztet meg a Hewitt, ezáltal is biztosítva, hogy saját súlycsoportukban mérettethessék meg magukat a felmérés résztvevői: 1000 fő feletti vállalatok, 250 – 1000 fő közötti vállalatok, 250 fő alatti vállalatok. További információ a felmérésről: www.legjobbmunkahely.hu.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés