MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Bővült a családbarát munkahelyek köre

2009. február 26., csütörtök

Kilencedik alkalommal osztották ki a Családbarát Munkahely Díjakat: idén a Magyar Telekom, az Evopro Kft. és az M. E. Trial Masters Kft. részesült az elismerésben. A díj odaítélésekor vizsgálták egyebek mellett a vezetésben résztvevő férfiak és nők arányát, a bérpolitikát, valamit azt, hogy támogatják-e a szülői szabadságról visszatérőket.

hirdetés

A Családbarát díjra olyan munkahelyek (mikrovállalkozások, kis-, közép- és nagyvállalatok, költségvetési szervek, illetve civil szervezetek) pályázhattak 2008-ban, amelyek képesek megteremteni a munka, a magánélet és a gyermekvállalás összeegyeztethetőségét. A kezdeményezés elsődleges célja a gyakorlatban már működő jó példák felkutatása és nyilvánossá tétele.

A pályázat során vizsgálják többek között a vezetésben résztvevő férfiak és nők arányát, a bérpolitikát, a képzést, továbbképzést és a juttatásokat. A pályázóknak áttekintést kell adniuk arról is, hogy vannak-e náluk kifejezetten a férfiak családi elkötelezettségét erősítő intézkedések, munkahelyi rendezvények, támogatják-e a szülői szabadságról visszatérőket. 2008-ban szigorúbbá váltak a díj elnyerésének feltételei. A korábbiaknál részletesebb kérdések mellett a bírálati folyamatba beépült a helyszíni monitorozás, így valamennyi nyertes cégnél sor került személyes szakmai látogatásokra is.


A 2008. évi Családbarát Munkahely Díj nyertesei:

  • Nagyvállalat kategória: Magyar Telekom Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
  • Középvállalat kategória: Evopro Informatikai és Automatizálási Kft.
  • Kisvállalat kategória: M. E. Trial Masters Kft.

A nyertesek egy évig jogosultak a "Családbarát Munkahely 2008" cím és embléma viselésére. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének különdíját a Magyar Posta Zrt. kapta.

Elismerő oklevélben részesültek:

  • Nagyvállalat kategória: Magyar Posta Zrt.
  • Középvállalat kategória: Pannonjob Humán Szolgáltató és Tanácsadó Kft.
  • Kisvállalat kategória: Naste Bau Kft.
  • Költségvetési szerv: Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet
  • Non-profit szervezet: Tatay Sándor Alapítványi Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola

A munka és magánélet összeegyeztetése

A Magyar Telekom nagyvállalat kategóriában nyerte el a Családbarát Munkahely díjat. Somorjai Éva, a társaság humán erőforrás vezérigazgató-helyettese az elismerés kapcsán elmondta: azzal, hogy a Magyar Telekom elnyerte a díjat, azt a hosszú évek óta tartó szakmai munkát jutalmazták, amelyet a család és munkahely egyensúlyának megteremtése, valamint az esélyegyenlőség terén eddig elértek. Ilyen jelentős lépés volt a Szociális Charta, a Sokszínűségi politika, valamint az Esélyegyenlőségi terv elfogadása.

A pályázati kiírás szerint családbarát munkahely az, ahol a munkáltató elősegíti a munka és magánélet összeegyeztetését, a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását. A Magyar Telekom közlése szerint a családbarát törekvéseiknek üzleti előnyei is vannak, hiszen az elégedett munkavállalók motiváltabban és elkötelezettebben végzik munkájukat. A család és munkahely közti egyensúly megteremtése érdekében alkalmazott atipikus foglalkoztatási formák - ilyen a részmunkaidő, rugalmas munkaidő és részleges távmunka – a munkavállalók különféle élethelyzetéhez igazodnak. A család és munkahely egyensúlyát segítik elő a kisgyermekes munkavállalók visszatérését segítő kismama-, valamint a gyermekek bölcsődei és óvodai elhelyezését és nyári táborozását támogató családsegítési programok is.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés