MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Sok adomány érkezik az egészségügybe

2008. december 19., péntek

A szokásos év végi adományozásnál egyre több cég támogat valamilyen egészségügyi intézményt. Az utóbbi napokban a Tolna megyei kórház egy röntgenfelvételek digitalizálását szolgáló berendezést, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat új autót, a Dél-pesti Kórház új inkubátort, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika központi betegfigyelő rendszert, míg a Heim Pál Gyermekkórház betegőrző monitort kapott.

hirdetés

Együttműködési megállapodást írt alá a Paksi Atomerőmű (PA) Zrt. a Tolna megyei kórházzal és az annak fejlesztését segítő alapítvánnyal: a cég 20,85 millió forinttal segíti az intézményt egy röntgenfelvételek digitalizálását szolgáló berendezés megvásárlásában. A foszforlemezes előhívó segítségével hagyományos röntgenkészülékkel lehet digitalizált képet előállítani. Mivel nem kell filmet előhívni, így a módszer takarékos, környezetkímélő, a képeket digitálisan lehet tárolni, továbbítani, a régebbi felvételeket egyszerűbb előkeresni, összehasonlítani.

Új autót kaptak a gyermekmentők

Komplett mentéstechnikai eszközparkkal rendelkezik a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat új autója, amelyet a C&A áruházlánc vásárolt 17 millió forintért és adott át a szolgálat vezetőinek. Az autót az Országos Mentőszolgálattal közösen üzemeltetik majd. Az autót menettulajdonságai alkalmassá teszik minden nehéz terepre, így jól tud haladni a tanyavilágban és hegyvidéken is. A kocsi tartalmaz többek között újraélesztéshez szükséges felszerelést, defibrillátort, számítógép vezérelte lélegeztetőgépet és speciális égési kötszerekkel is ellátták.

Inkubátort kapott a Dél-pesti Kórház

A koraszülöttek, beteg újszülöttek ellátásában nélkülözhetetlen, 3,3 millió forint értékű inkubátort ajándékozott a XVIII. kerület önkormányzata a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Neonatológiai Intenzív Centrumának. A szülést követően az életműködésüket önállóan szabályozni nem tudó koraszülöttek és a beteg újszülöttek ellátásához is nélkülözhetetlen az inkubátor. A gépet vezérlő egység automatikusan figyeli a belső tér páratartalmát. Az inkubátorban egy emelhető-süllyeszthető matrac segíti az újszülöttek gondozását, a beépített röntgenkazetta-tartó segítségével pedig anélkül lehet felvételeket készíteni az újszülöttről, hogy megzavarnák. A készülék további előnye, hogy csendes, így nem okoz halláskárosodást, és korszerű kialakításának köszönhetően  könnyen sterilizálható.

Karácsony a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán

Zenés műsor, koncert és mesejáték várta a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinika betegeit csütörtökön Budapesten; míg a gyermek reumatológiai osztály betegőrző monitort és központi betegfigyelő rendszert kapott. A két és fél millió forint értékű eszközöket a Panasonic South-East Europe Kft. vezérigazgatója adta át a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán. A betegőrző monitor 72 órányi adat és 100 fajta riasztás tárolására alkalmas, 2 órás beépített szünetmentes tápegységgel ellátott készülék, amelyet elsősorban az EKG hullámok megfigyelésére használnak. A központi betegfigyelő rendszer több mint 250 információt és 16 beteg adatait képes egyidejűleg monitorozni és kezelni.

Betegőrző monitor a Heim Pál Gyermekkórháznak

Üzleti partnerei hagyományos megajándékozása helyett az erre szánt összegből egy közel kétmillió forint értékű betegőrző monitort vásárolt idén a Danubius Hotels Group; a készülék egy 20 éves típust vált fel a Heim Pál Gyermekkórházban. Egy ilyen készülék az altatásos műtétek alatt folyamatosan követi a kis betegek legfontosabb életfunkcióit, segítve a pontos gyógyszeradagolást, valamint vészhelyzet esetén a lehető leggyorsabb beavatkozást.

A Közösség Szíve a beteg gyermekekért

Összesen 10 millió forint gyűlt össze a vásárlók jóvoltából A Közösség Szíve idei második programja keretében. Tíz kórház gyermekosztálya között osztják szét a CBA és a Procter and Gamble közös jótékonysági akciója eredményeként befolyt összeget. Szeptemberben, októberben és novemberben az akcióban résztvevő CBA boltokban megvásárolt minden egyes Procter and Gamble termék árából 10, 20 illetve 30 forint került bele A Közösség Szíve virtuális kalapjába.

MTI

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés