MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Környezetvédelmi verseny egyetemistáknak

2008. december 19., péntek

„Hogyan teheted zöldebbé az egyetemedet?” címmel környezetvédelmi versenyt szervez európai egyetemistáknak a GE Energy. A mérnökszakos hallgatóknak az egyetemük életét pozitívan érintő innovatív ötleteket kell kidolgozniuk. A győztes csapat 25 ezer euró támogatást kaphat projektje megvalósításához.

hirdetés

A GE Energy által kidolgozott környezettudatos projekt célja, hogy az európai mérnökhallgatókat a Föld védelmére ösztönözze. A versenyre jelenlegi mérnökszakos, illetve már végzett hallgatók is jelentkezhetnek. A benyújtási határidő 2009. február 1., a pályamunkákat május 1-ig fogadják el. A maximum 5 főből álló csapatoktól kiegészítő anyagokat, például videofilmeket vagy játékokat is várnak az ötletükben rejlő lehetőségek szemléltetésére. A győztes csapat az aranyérem mellé 25 000 euró támogatást kaphat projektje tényleges megvalósításához.

A pályázatokat a GE Energy szakembereiből álló bizottság bírálja el a következő szempontok alapján:

  • Ökológia: Milyen pozitív hatást gyakorol a projekt a környezetre? Segíti-e a globális felmelegedés problémájának leküzdését? Elősegíti-e a vízgazdálkodást, illetve csökkenti-e az energiafelhasználást?
  • Képzelőerő: Milyen ötletes vagy egyedülálló módszerrel segíti elő a projekt bolygónk védelmét?
  • Anyagiak: Mekkora a projekt költségvetése, és mennyi idő alatt valósítható meg? Több hasznot hoz-e, mint amennyibe kerül?   

A GE Energy célja, hogy a cég Ecomagination programja keretében másokkal is megossza a zöldebb világra vonatkozó elképzeléseit, és felhívja az egyetemi hallgatók figyelmét a jelenlegi környezetvédelmi problémákra. A pályázatról további információ itt található.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés