MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Online kutatás a munkahelyi esélyegyenlőségről

2008. november 28., péntek

Az egész országra kiterjedő online, anonim kutatást indított „Munkahelyi esélyegyenlőség – Vállalati felelősségvállalás” témában az mtd Tanácsadói Közösség a Magyar Telekom és a CV Online támogatásával. Azt a szemléletet és gyakorlatot kívánják összegyűjteni, amelyet a vállalatok alkalmaznak vagy alkalmazni kívánnak az esélyegyenlőség megteremtése érdekében.

hirdetés

A kutatás alapja az az elgondolás, hogy a szerveztek többsége nem rendelkezik szisztematikus, a felelős vállalatirányításhoz elengedhetetlen, jól átgondolt esélyegyenlőségi szabályzattal.

A hazai munkahelyi esélyegyenlőségi és CSR helyzetképet feltáró kutatás célszemélyei elsősorban a gazdasági társaságok, vállalkozások, intézmények HR vezetői vagy a téma specialistái, másodsorban a vállalkozások és intézmények elsőszámú vezetői. A kutatás célja a felmérésben résztvevő szervezetek által alkalmazott társadalomtudatos, etikus vállalatvezetési módszerek megismerése, és ismertté tétele a vállalatok humánerőforrás gazdálkodásának fejlesztése érdekében.

A kérdések a következő témaköröket érintik: általános céginformációk; CSR és esélyegyenlőség alapjai; hátrányos helyzetű foglalkoztatottak a munkahelyeken; esélyegyenlőségi intézkedések oka, célja, módszerei; jövőre vonatkozó tervek, erőforrások. A szervezők 2009. májusában egy országos szakmai konferencia keretében kívánják közzétenni a kutatás tapasztalatait. A kérdőív itt megtalálható.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés