MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Pályázat fiatal feltalálóknak

2008. augusztus 25., hétfő

Fiatal kutatók és legfeljebb néhány éve bejegyzett, kifejezetten innovációval foglalkozó mikro- és kisvállalkozások támogatására hirdet pályázatot "5let 2008" címen a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH). A pályázat elsősorban a gyártási fázis megkezdését kívánja segíteni.

hirdetés

Az innovatív ötletek elbírálásánál elsődleges helyen szerepelnek az üzleti szempontok. A jelentkezőknek pályázatukban az ötlettől a termékig tartó folyamat főbb lépéseit kell bemutatniuk, és meg kell becsülniük a várható összköltséget is. Az NKTH a pályázat eredményeként új munkahelyek létrejöttére is számít.

A három lépcsőből álló pályázat első, tervezési fázisában a feltalálóknak olyan szintre kell eljutatniuk találmányaikat, amelyen megítélhetővé válik az üzleti hasznosíthatóság. Ebben a szakaszban indulhat el a szabadalmi eljárás is a Magyar Szabadalmi Hivatalnál.

A második, demonstrációs fázis célja, hogy a kutatások olyan K F eredményre jussanak, amelyek iparjogvédelmi oltalomhoz vezethetnek. A projekt folytatása esetén, a sikeresen befejezett második szakasz eredményeire lehet gazdasági társaságot alapítani, vagy üzleti hasznosításába másik gazdasági társaságot bevonni. A pályázóknak ekkorra kell elkészíteniük a prototípusokat is, amelyekkel megmutathatják a találmányok működését.

A harmadik, kipróbálási fázis lehet a leghosszabb szakasza a pályázatnak. A termék gyártási fázisba juttatása miatt ekkor már a feltalálóknak kötelező létrehozniuk egy vállalkozást, vagy csatlakozniuk egy legfeljebb néhány éve bejegyzett és kifejezetten innovációval foglalkozó mikro- vagy kisvállalkozáshoz. A legfeljebb két éves szakasz végén születhet meg a termék végleges gyártási és értékesítési terve.

MTI

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés