Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: invalid input syntax for integer: "" in /data/www/uzletietika.hu/modules/_database.php on line 136

Warning: pg_fetch_all() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /data/www/uzletietika.hu/modules/_database.php on line 92
Új röntgengép a Bethesdának | Üzleti Etika

MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Új röntgengép a Bethesdának

2007. március 05., hétfő

A Bethesda Gyermekkórház pénteken új műszerrel gyarapodott, amelyet Székely Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója adott át a kórház vezetőinek. A röntgenkészülék azért fontos a Bethesdának, mert műtét közben folyamatosan figyelemmel kísérhető a csontok összeillesztése.

hirdetés

Amint dr. Velkey György főigazgató az MTI munkatársának elmondta, többször próbálták lecserélni a régi gépet, de sikertelenül, amikor megkeresték a Szerencsejáték Zrt.-t, hogy segítenének-e a berendezés beszerzésében.

Ez a 14 millió forint értékű röntgenkészülék azért fontos a Bethesdának, mert a szakorvos a műtét közben is folyamatosan figyelemmel kísérheti a törött csontok összeillesztését, helyreállítását, a csontvégek fixálását.

A feltáró műtétek során is nagy segítséget nyújt az operáló orvosnak: azáltal, hogy tiszta kép jeleni meg a korszerű Siemens készülék monitorán, a csavarok, lemezek elhelyezését sokkal pontosabban lehet végezni. A betegek gyógyulása gyorsabb, korrekciós eljárásra ritkábban van szükség.

A képerősítő készülék jól használható például az égéssérült gyermekek ellátásában is, az úgynevezett invazív, azaz testbe behatoló beavatkozásoknál.

Amint a Bethesda főigazgatója a tájékoztatón elmondta, évente 25 ezer járóbeteget és kétezer fekvőbeteget látnak el a nagy múltú kórházban, s az új készüléket becslései szerint egy évben több mint háromszáz alkalommal fogják használni.

Korábban:

A Szerencsejáték Zrt. támogatása a klinikának
Harmincmilliót adományozott a Szerencsejáték Rt.
Hétszázötven gyereket mentettek meg
Százhúszmilliós adomány a Bethesda kórháznak

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés