Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: invalid input syntax for integer: "" in /data/www/uzletietika.hu/modules/_database.php on line 136

Warning: pg_fetch_all() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /data/www/uzletietika.hu/modules/_database.php on line 92
Ötvenkét új állat-és növényfaj | Üzleti Etika

MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Ötvenkét új állat-és növényfaj

2006. december 20., szerda

Ötvenkét új állat-és növényfajt fedeztek fel a kutatók 2005 júliusa és 2006 szeptembere között a délkelet-ázsai Borneó szigetén - közölte kedden a Természetvédelmi Világalap (WWF). A felfedezés azt jelzi, hogy Borneó napjainkban a biodiverzitás egyik legfontosabb terepének tekinthető.

hirdetés

A "Borneó szíve" elnevezésű projekt keretében a szigeten kutatómunkát folytató természetbúvárok a sziget belsejében, egy 220 ezer négyzetkilométer nagyságú esőerdőben bukkantak a káprázatos gazdagságú állat -és növényvilágra. Az újonnan azonosított fajok felfedezése azt jelzi, hogy Borneó napjainkban a biodiverzitás egyik legfontosabb terepének tekinthető - hangsúlyozta a WWF közleménye.

Az orángután, Borneó őshonos állata kevésbé szerencsés faj, amelynek élettere az emberi terjeszkedés és gazdasági tevékenység miatt egyre fogy

Az eddig nem ismert fajok között azonosítottak 30 halfajt, köztük egy olyan miniatűr halat, amelyről kiderült, hogy a kutatók jelenlegi ismeretei szerint a Földön élő második legkisebb testű gerinces. Felfedeztek sok más halfaj mellett egy erősen előreálló fogú törpeharcsát, amely a hasán lévő tapadókorongokkal képes a vízben lévő sziklához tapadni, és úgy várni áldozatára. A halfajok mellett a térségben folytatott kutatómunka révén több új békafajjal, köztük egy eddig soha nem látott, fán élő, zöld szemű békával is találkoztak a szakemberek.

A térségben nemcsak állatfajok, hanem a növényvilág hihetetlen gazdagsága is elkápráztatta a kutatókat. Az egy éven át tartó kutatómunka során 16 új gyömbérfajtát, és három fafajtát sikerült azonosítaniuk.

A fantasztikus növény- és állatvilág ismét ráirányítja a figyelmet arra, hogy fokozottabb védelmet igényel Borneó szigetének természeti környezete, ahol az esőerdőket folyamatosan veszélyezteti a gumiültetvények terjeszkedése - figyelmeztetett a WWF dokumentuma.

Korábban:

Az állattartás árnyoldala
Nyomor és biodiverzitás
Oroszlánt adnak a használt telefonért
Karácsonyi ajándék: óriáspanda

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés